Cumpararea unui Labrador
Sfaturi despre cumpararea unui Labrador
Inainte de a cumpara un Labrador trebuie sa va puneti intrebarea:
Imi permit sa am un caine? Ma refer aici atat la timpul liber alocat cainelui cat si la situatia financiara, deoarece sunt cheltuieli cu hrana, controale veterinare, jucarii, accesorii pe o perioada de 12, 13 ani.
Cand cumparati un pui de labrador este bine sa nu il luati sub 8 saptamani, sa mergeti personal sa il luati pentru a vedea atat puii cat si mama, dar si conditiile in care sunt crescuti.
Mama trebuie sa fie prietenoasa deoarece temperamentul poate fii mostenit si sa isi iubeasca puii.
Puii trebuie sa aiba pedigree, carnet de sanatate si vaccinuri in functie de varsta. Primul vaccin facanduse intre 7-9 saptamani in functie de schema fiecarui crescator.
Verificati daca puii au ochii, urechile curate. O buna perioada trebuie sa mergeti pe hrana oferita de crescator pentru a evita eventualele probleme de sanatate. Daca puii au intalnit alti caini, oameni, animale domestice vor avea mai multa incredere in ei. Nu cumparati niciodata de la un magazin de animale, de la oameni care fac trafic de animale (care nu sunt crescatori inregistrati UCHR – Le puteti cere afixul canisei sa va asigurati ca sunt crescatori in cazul in care nu cunoasteti persoana). Evitati publicitatea crescatorilor cu mai mult de 2 rase.
Cumpararea unui Labrador necesita multa cercetare pentru a te asigura ca vei avea un pui conform standardului (aici ma refer la temperament pentru cei ce nu vor sa mearga in expozitii) si sanatos.
Este bine indiferent de orice rasa doriti sa cumparati sa studiati inainte nevoile rasei si sa analizati daca se potrivesc asteptarilor dumneavoastra.
Cumpararea unui Labrador, dupa mine, inseamna aceasi responsabilitate ca si cresterea unui copil – Pot fii asemanati foarte bine cu copii deoarece necesita foarte multa atentie si afectiune, Labradorul nu este un caine de care poti uita in spatele casei.
Sfatul meu este sa cumparati de la un crescator deoarec:
- El isi planifica sa gaseasca familii bune pentru fiecare pui.
- Ofera un standard ridicat de ingrijire si hrana cateilor
- Sunt preocupati cu adevarat cu evolutia si buna-starea cainilor sai
- Furnizeaza informatii permanente proprietarilor chiar pe perioada vietii cainilor
- Ofera o garantie de sanatate a bolilor mostenite prin teste genetice de sanatate efectuate parintilor
- Crescatorul este interesat in primul rand de standardul rasei, de ingrijirea buna a cainilor si apoi intervine partea materiala pentru ca acesti caini necesita o cheltuiala foarte mare cu o foarte buna alimentatie, suplimente, expozitii, monte, teste genetice si displazie, controale veterinare.
Ce presupune un Labrador de calitate?
Pentru a obtine pui de calitate, un crescator poate cheltuii pana la $2200 cu o monta cu un mascul de top. O expozitie in tara poate costa intre 300-1000 lei in functie de locatie, incluzand taxa expozitiei, transport, cazare, hrana. Expozitiile in afara tarii pot costa peste 2000 lei in functie de zona – Intr-un cuvant, crescatorul poate investii in cainii sai mult mai mult de suma obtinuta la vanzarea puilor deoarece face acest lucru din pasiune, pentru a imbunatatii standardul rasei.
Testele de displazie si testele genetice pentru un singur labrador costa peste 2500 lei.
Am dorit sa va enumar cateva dintre motivele unui crescator de rasa in ceea ce priveste cresterea cainilor fata de fermele de caini care sunt unitati de crestere intensiva a cainilor in conditii inadecvate care nu raspund nevoilor comportamentale, sociale si fiziologice ale cainilor, singurul motiv fiind comertul cu animale, adica profitul.
Un crescator care refuza sa raspunda la intrebari sau sa va puna la dispozitie anumite acte este un crescator de evitat, el trebuie sa aiba la vedere atat monta parintii puilor cat si puii.
Un catel este un angajament pe termen lung deci trebuie sa fiti informati, responsabili si hotarati inainte de a decide sa cumparati.
- 12 Motive să nu Cumperi Cățeluși din Magazinele de Animale de Companie [Petstore]
- Achizitionarea unui pui de labrador – Ghid informativ
- Este Bine să Cumperi un Cățeluș de la un Crescător Neînregistrat?
- Lucruri de știut înainte de a cumpăra un cățel de Labrador
- Merită să cumperi un câine de la un crescător?
- Sfaturi despre cumpararea unui Labrador
- Achizitionarea unui pui de labrador – Ghid informativ