12 Motive să nu Cumperi Cățeluși din Magazinele de Animale de Companie [Petstore]

Există o mulțime de oameni care ignoră încă faptul că magazinele de animale de companie sunt locuri nepotrivite pentru a achiziționa un câine – și că acestea sunt, de fapt, fața publică inofensivă a unei industrii foarte dubioase și adesea crude.

Pentru că foarte mulți nu știu despre ce vorbesc cand vine apare subiectul de Petshop-uri, am decis ca în acest articol să scriu despre cateva motive să nu cumperi animale de companie din magazinele de animale (petshop-uri).

1. Sănătate precară

Deoarece mulți dintre aceste căței provin din fabrici de căței, aceștia sunt, în general, într-o stare de sănătate precară. Cățeii din fermele de căței sunt rezultatul unei creșteri neglijente și, prin urmare, sunt mai predispuși la probleme de sănătate, cum ar fi bolile neurologice și oculare, displazia articulară și virușii canini.

2. Crescătorii responsabili și etici nu își dau cățeii la magazinele de animale de companie

Magazinele de animale de companie separă adesea cățeii de mamele lor prea devreme. Fac acest lucru pentru că știu cu siguranță că respectivii clienți vor găsi și cumpăra un cățeluș mic și frumos. Crescătorii responsabili vor să își păstreze cățeii până la vârsta de aproximativ opt săptămâni și nu îi vor ține în cuști mici, cu o socializare redusă sau deloc. De asemenea, un crescător bun vrea să cunoască proprietarul cățelușului pentru a-l putea plasa într-un cămin potrivit.

3. Nu îl salvați.

Majoritatea cățeilor vânduți în magazinele de animale de companie provin din ferme de căței. Mulți oameni cred că salvează un cățeluș dintr-o situație proastă atunci când îl cumpără dintr-un magazin de animale de companie, dar nu este așa. Atunci când cumpărați un cățeluș dintr-un magazin de animale de companie, banii dvs. se duc, în majoritatea cazurilor, la o ferma de căței. Când oferiți un cămin cățeilor, în cele mai multe cazuri, administrați și o ferma de căței și permiteți ca alți căței și părinții lor să fie ținuți în condiții groaznice. Magazinul de animale de companie poate declara, de asemenea, că puii provin de la un “crescător autorizat”. Acest lucru nu înseamnă că puii provin de la crescători responsabili sau etici. Înseamnă că crescătorul a completat actele necesare pentru desfășurarea activității sale.

4. Este mai probabil să aibă probleme comportamentale sau psihologice

Un studiu realizat în 2011 de Universitatea din Pennsylvania a constatat că este mai probabil în cazul câinilor proveniți din adăposturi să sufere de probleme de comportament și de sănătate mintală decât câinii care nu provin din adăposturi. Acești câini erau mai agresivi față de stăpânii lor și față de alți câini și erau mai predispuși să fugă de acasă. Se crede că aceste comportamente se datorează socializării limitate a cățelușilor și stresului din timpul sarcinii maternale.

5. Lipsa abilităților sociale

Cățeii vânduți în magazinele de animale de companie sunt adesea separați de mamele lor la o vârstă fragedă. Cățeii sunt apoi ținuți în cuști cu o socializare redusă sau chiar inexistentă și nu sunt expuși la aceleași condiții ca și cățeii sănătoși. Ca urmare, cățeii devin câini foarte temători și timizi, care sunt adesea dificil de dresat.

6. Costisitor

Cățeii achiziționați dintr-un magazin de animale de companie pot fi la fel de scumpi, dacă nu chiar mai scumpi, decât cei de la un adăpost sau de la un crescător de renume, din mai multe motive. În primul rând, magazinele de animale de companie sunt conduse ca niște afaceri și vând cățeii la cel mai mare preț posibil. În al doilea rând, este posibil ca puiul dumneavoastră să aibă nevoie de mai multe îngrijiri veterinare decât un cățeluș obișnuit. Mulți căței sunt crescuți în condiții neigienice și înghesuite, unde bolile și paraziții se pot răspândi cu ușurință. Practicile iresponsabile de adopție cresc, de asemenea, probabilitatea apariției unor probleme genetice de sănătate la căței.

7. Provin din conditii oribile

Provin din conditii oribile: La fel ca multe afaceri cu scop lucrativ, fabricile de căței își tratează animalele ca pe niște mărfuri. Acest lucru înseamnă că sunt dispuse să facă economii pentru a vinde. Câinii adulți sunt ținuți în cuști supraaglomerate, adesea în izolare, fără a ține cont de impactul asupra sănătății și stării lor mentale. După cum s-a menționat anterior, cuștile sunt de obicei închise cu trape prin care se scurg fecalele și urina. Mamele se împerechează în mod regulat și sunt eutanasiate atunci când corpul lor este prea slăbit pentru a mai naște pui.

8. Părinții cățeilor nu sunt cunoscuți

Este dificil de știut rasa exactă a cățelului și este posibil să nu obțineți cea mai bună calitate. Este posibil să cumpărați un cățeluș de rasă pură doar pentru a afla că este o corcitură atunci când crește. Lucrul acesta este rău, pentru ca ar trebui să vi se ofere un cățeluș de rasă specificata, dar asta nu e cazul. Chiar dacă doriți să cumpărați un câine de rasă pură, nu există garanții. Multe pedigree-uri și documente sunt false. Dacă îi cunoașteți părinții cățelului, cum e cazul la o canisă reputabilă, vă puteți face o idee și despre comportamentul și aspectul său ca adult.

9. Părinții nu sunt testați pentru probleme genetice de sănătate

Fermele producătoare de căței încearcă să mențină costurile la un nivel scăzut, concentrându-se mai degrabă pe cantitate decât pe calitate. Acest lucru înseamnă că respectivii câini primesc cea mai mică cantitate de îngrijire veterinară. Deoarece părinții nu sunt testați pentru probleme de sănătate care pot fi transmise cățeilor, este mai probabil ca aceștia să dezvolte probleme de sănătate, cum ar fi displazia de șold și de cot și boli de inimă.

10. Lipsa de informații

Adesea, angajații magazinelor de animale de companie nu sunt experți în rasa respectivă sau în câini în general. Dacă cumpărați un cățeluș dintr-un magazin, nu veți primi informații despre rasă sau ajutor în cazul problemelor de comportament sau de altă natură.

11. Punerea în pericol cațelului prin returnarea acestuia

Majoritatea magazinelor de animale de companie oferă un fel de garanție că puteți returna cățelul dacă există o problemă. Rareori își informează clienții că soarta unui cățeluș returnat este eutanasierea.

12. Pedigree incert

Atunci când cumpărați un cățeluș dintr-un magazin de animale de companie, plătiți pentru un pedigree, dar acel pedigree probabil că nu este autentic. Iar de multe ori, chiar dacă actele sunt autentice, nu înseamnă că acel cățeluș este un bun reprezentant al rasei ce satisface standardul rasei.