Lucruri de știut înainte de a cumpăra un pui de Labrador

Aducerea acasă a unui nou cățeluș poate fi o sarcină descurajantă și dificilă dacă nu sunteți pregătit, dar există multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă asigura că totul decurge fără probleme.

În acest articol, vom aborda următoarele aspecte

  • Ce presupune și ce are nevoie un pui de Labrador
  • Pregătirea pentru sosirea noului membru de familie
  • Cum să vă pregătiți casa pentru sosirea cățelușului dvs.
  • Sfaturi cu privire la ceea ce trebuie să căutați atunci când ajungeți acasă
  • Ce trebuie să știi înainte de a întâmpina un cățeluș în casa dumneavoastră

Cuprinsul articolului

O dietă echilibrată îi va da energie și îi va menține sistemele vitale în formă maximă. Cel mai important lucru de care are nevoie un cățeluș nou-născut este o dietă bună – hrană nutritivă pentru căței. Este de dorit ca puiul dumneavoastră să se fi născut la un crescător responsabil care îi oferă o dietă de înaltă calitate, completă și nutritivă.

Se știe că labradorii mănâncă aproape orice, așa că este important să le gestionați dieta pentru a le oferi cea mai bună nutriție posibilă. Deși le place să mănânce, labradorii pot fi în pericol dacă mănâncă anumite alimente. Strugurii, grepfrutul, cafeina, cafeaua, vinetele, alcoolul, cereale, cantitățile mari de usturoi, arahide, nuci și ceapa nu ar trebui să fie consumate. Aceste substanțe conțin elemente care pot fi foarte periculoase pentru labradorul dumneavoastră.

Dacă locuiți într-un apartament, este posibil să trebuiască să vă lăsați cățelul într-o cușcă mai mult timp decât îl puteți lăsa. În acest caz, asigurați o incintă mare și sigură în care cățelul să se poată mișca liber. Nu lăsați cățelul să alerge liber în casă. În caz contrar, cățelul se poate răni sau chiar se poate pune în pericol.

Alegerea tipului potrivit de gard depinde de nevoile câinelui dumneavoastră, de proprietatea dumneavoastră, de bugetul dumneavoastră și de ceea ce funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră. Pentru majoritatea cățeilor de labrador, un țarc de interior de doi-trei metri pătrați este suficientă.

De unde să cumpărați: https://www.shopmania.ro/q-tarc-caini

Mulți oameni se întreabă “cât de des ar trebui spălat Labradorul meu?”. Proprietarii de Labrador își pun această întrebare pentru că, probabil, au auzit despre blana Labradorului, cum că aceasta se curăță singură în mod natural.

Labradorii au o caracteristică minunată: o blană dublă. Blana dublă este formată din două straturi: blana exterioară, numită blană de protecție sau exterioară, și blana interioară, care este blana de dedesubt. Blana inferioară a labradorului conține un ulei natural care respinge excesul de apă ce se depune pe piele. Acest lucru acționează ca o barieră naturală, iar aceste uleiuri ajută la menținerea blănii labradorului moale și strălucitoare. Este important de știut acest aspect dacă aveți de gând să vă spălați Labradorul.

Labradorii au fost crescuți să iubească apa. Au o blană dublă care respinge apa și îi protejează de frig. De asemenea, sunt buni înotători datorită picioarelor lor mari și cozii asemănătoare cu cea a vidrei. Dragostea pentru apă este în genele Labradorului.

Toți labradorii iubesc apa? Nu toți labradorii iubesc apa. Există mai multe motive posibile pentru care Labradorului dumneavoastră nu îi place să înoate. Este posibil să fi avut o experiență neplăcută, să nu-i placă să se ude sau să fie mai preocupat de curățenie. S-ar putea să nu știți niciodată motivul exact pentru care Labradorul dumneavoastră este reticent să intre în apă, dar îl puteți ajuta să își depășească temerile, astfel încât să se bucure de înot ca orice alt Labrador.

Un Retriever este un câine care a fost crescut pentru a găsi și returna păsări, pești și alte animale pentru vânători. Una dintre cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le aibă un retriever pentru a fi un partener de vânătoare eficient este ceea ce se numește “mușcătură moale”.

Așadar, mușcătura moale este genetică sau învățată? Ca și în cazul multor alte comportamente, există probabil un element de învățare amestecat cu o predispoziție genetică pentru inhibarea mușcăturii. În cele din urmă, este o combinație de mai mulți factori.

Inhibarea mușcăturii, cunoscută și sub numele de gură moale, este un comportament prin care un animal învață să reducă forța mușcăturii sale. Este, de asemenea, o parte importantă a socializării animalului dumneavoastră de companie.

Știați că? Deși mulți câini de vânătoare nu mai sunt folosiți pentru a recupera păsările căzute, tendința lor de a mușca ușor poate fi benefică atunci când se antrenează câini de serviciu. Imaginați-vă beneficiile atunci când o persoană în scaun cu rotile își scapă telefonul și câinele îl apucă cu blândețe, fără să-l zgârie sau să lase urme de dinți.

Timp – Labradorii sunt foarte sociabili și extrovertiți, având nevoie de companie și atenție. De asemenea, sunt foarte energici și au nevoie de multă mișcare. Plimbările zilnice și mult antrenament sunt esențiale pentru a dezvolta un Labrador fericit și ascultător.

Spațiu – Înainte de a aduce un cățel de labrador în casa dumneavoastră, luați în considerare dacă are suficient spațiu pentru a-și întinde picioarele și a alerga. Labradorii au nevoie de mult spațiu. Labradorii sunt câini mari și activi care au nevoie de mult spațiu pentru a alerga și a se juca. Atunci când aleargă într-un spațiu restrâns, pot răsturna cu ușurință ghivece și obiecte de uz casnic cu cozile lor. Dacă aveți o curte, spațiul din curte îi va prinde bine Labradorului.

Dacă nu aveți o curte, va trebui să vă scoateți câinele afară în mod regulat pentru a-l menține activ și fericit. Spațiul de locuit ideal pentru un labrador este o cameră mare, luminoasă, fără obiecte fragile. Cu toate acestea, dacă locuiți într-un apartament, nu veți fi dezamăgiți. Însă, trebuie să vă asigurați că Labradorul dumneavoastră face suficientă mișcare și este dus afară să-și facă nevoile cât mai des posibil.

Cheltuieli – După ce plătiți prețul inițial de achiziție, trebuie să luați în considerare și celelalte costuri legate de deținerea Labradorului dumneavoastră. Labradorii sunt o rasă mare de câini și mănâncă mai mult decât rasele mai mici. Labradorii sunt, în general, puternici și sănătoși, dar au nevoie de controale veterinare regulate pentru a le asigura sănătatea și vitalitatea. De asemenea, luați în considerare ce veți avea nevoie pentru a avea grijă de labradorul dumneavoastră, cum ar fi o cușcă, un țarc, lesă, boluri de mâncare, echipament de antrenament și jucării.

Stilul de viață – Deținerea unui Labrador va face o mare diferență în stilul dumneavoastră de viață. Dacă petreceți mult timp departe de casă din cauza călătoriilor sau a muncii, un labrador nu este pentru dumneavoastră. Luați în considerare, de asemenea, schimbările de stil de viață pe care va trebui să le faceți pentru a avea grijă de labradorul dumneavoastră, cum ar fi să petreceți mai mult timp făcând exerciții fizice și plimbări, și să participați la ieșirile în familie și la activități recreative.

Dedicare – Labradorii pot trăi până la 15 ani. Ei sunt dependenți de îngrijirea, compania și îndrumarea proprietarilor lor. Așadar, gândiți-vă cu atenție la ce să îi oferiți labradorului dumneavoastră pe parcursul vieții sale.

Sănătate – Cățeii de Labrador sunt în general foarte jucăuși și entuziaști. Dacă nu este cazul, poate fi un semn de sănătate sau temperament slab. Deși labradorii nu sunt predispuși la multe boli, se recomandă să se efectueze mai întâi un control de sănătate, urmat de controale regulate. Labradorii, ca și mulți alți câini, pot avea o serie de tulburări genetice. Displazia de șold și bolile oculare severe sunt probabil cele mai frecvente afecțiuni genetice la labradori. În mod normal, crescătorii de Labradori fac teste de sănătate câinilor lor înainte de imperechere pentru a asigura pui de Labradori sănătoși. Un prim pas important este să vă asigurați că puiul pe care-l luați provine din părinți testați și sănătoși.

Dresaj – Labradorii sunt inteligenți și pot fi ușor de dresat dacă vă faceți timp să lucrați cu ei în mod constant. Ca în cazul oricărui dresaj, este nevoie de multă răbdare pentru a reuși. Dacă dresați un câine pentru prima dată, înscrierea la un program local de dresaj de comportament poate merita timpul, efortul și banii.

Cățelușii trebuie să stea cu mama și cu puii lor timp de cel puțin șapte săptămâni după naștere, deși opt săptămâni sunt considerate optime. Prin urmare, nu ar trebui să cumpărați niciodată un cățeluș care are mai puțin de opt săptămâni.

Dacă vi se oferă un cățeluș înainte de a împlini opt săptămâni, crescătorul este iresponsabil și ar trebui să căutați în altă parte. În timpul primelor opt săptămâni de viață, cățeii învață multe de la mamele lor și de la colegii lor de patrupedă. Aceasta include inhibarea mușcăturii, limbajul corpului câinelui, toleranța în jocul și interacțiunea cu alți câini și respectarea comenziulor de dresaj.

Aceasta este o perioadă stresantă pentru cățeluș și este de așteptat să înceapă să plângă și să latre. Nu este nevoie să vă faceți griji sau să vă supărați. Acest lucru este perfect normal.

Dacă plecați într-o călătorie lungă, întrebați crescătorul înainte cu o zi să-l luați dacă poate să nu hrănească cățelul. Acest lucru o să se facă în ziua în care plecați spre noua dvs. casă. În acest fel, există mai puține șanse să vomite sau să facă în mașină în timpul călătoriei.

Dacă plecați singur acasă, cel mai bine este să lăsați cățelul într-o cușcă. Riscul unui accident este prea mare dacă lăsați cățelul în mașină singur și liber. Dacă găsiți pe cineva care vă poate ajuta, cățelușul poate sta în brațe la acea persoană, dar cu zgarda și lesa pusă.

În timpul călătoriilor lungi, cățelul are nevoie de apă tot timpul. De asemenea, trebuie să-și facă nevoile cam la fiecare oră.

Faceți pauze la fiecare oră. Opriți mașina, dați-i un pahar cu apă, așteptați până când termină de făcut nevoile și apoi plecați. Când opriți mașina să-l scoateți afară, asigurați-vă că cățelul este în lesă și că cineva îl ține în siguranță înainte de a-i da drumul. Cățeii nu știu ce se întâmplă și sunt speriați, așa că se panichează ușor.

Este posibil ca toată lumea din casă să se emoționeze și să vrea să salute cățelul imediat, însă rugați-i pe toți să se calmeze și să facă liniște mai întâi pentru a nu stresa cățelul.

Dacă mai sunt și alte animale de companie în casă, va trebui să le introduceți treptat. Puneți celelalte animale de companie într-o cameră separată de cățeluș. Lăsați-i să se adulmece prin ușă, apoi să se întâlnească pentru scurt timp fără interacțiune și, în final, să se apropie unul de celălalt sub supraveghere. Acest întreg proces ar trebui să dureze între patru și șapte zile. Nu vă grăbiți, astfel încât prima experiență a cățelului să nu decurgă prost.

Dresajul ar trebui să înceapă în prima zi de viață. Scopul dresajului este de a dezvolta obiceiuri bune și de a le evita pe cele rele pentru a asigura succesul cât mai repede posibil. Cele mai importante elemente ale unui dresaj de succes în casă sunt evitarea greșelilor și acordarea de multe laude atunci când câinele face ceea ce trebuie.

Socializarea implică prezentarea cățelușului dvs. la cât mai multe imagini, mirosuri, sunete, oameni, copii și animale și să faceți ca experiența să fie cât mai plăcută posibil.

Cățelușii din canise sunt bine socializați deoarece au stat cu mama lor și cu alți căței timp de 8 săptămâni. Așadar, socializarea începe chiar înainte ca puiul să fie adus acasă și ar trebui să continue. Cu toate acestea, nu uitați că nu trebuie să faceți prea multe în prima zi sau în primele două zile, deoarece trebuie mai întâi să se obișnuiească cu noile imagini, mirosuri și sunete din noua lor casă. Faceți-l să se simtă cât mai confortabil cu aceste experiențe prima dată până se învață, abia apoi urmează socializarea cu alte animale și alți stimuli.

Atenție: La vaccinare, câinii trebuie să fie separați de exterior și de alți câini pentru a evita contactul cu virușii. Chiar dacă cățelul dumneavoastră este vaccinat impotriva Parvovirozei, el poate contracta totuși virusul în fereastra de 2 săptămâni între vaccinuri.

Dacă ați citit toate cele de mai sus și credeți că vă puteți descurca cu toate aceste lucruri și vreți să vă cumpărați-vă primul cățel de labrador, luați legătura cu noi pentru a prenota un pui de Labrador de cuiburile următoare. Avantajele de a avea un Labrador depășesc cu mult dezavantajele. Un Labrador te va iubi, va avea grijă de tine și va fi mereu acolo pentru tine atunci când ai nevoie de el.