Alimentatie naturala si vitamine necesare cainilor

SUPLIMENTAREA HRANEI

Suplimentarea hranei uscate cu vitamine naturale este necesara oricat de buna ar fi ea, deoarece hrana uscata este carentată in vitamina C datorita oxidarii in timp si asta se observa prin aparitia urdorilor mai consistenti.

Vitamina C ajuta la absorbtia fierului si a calciului.

Surse naturale de vitamina C:

  • Morcovi
  • Ardei gras
  • Spanac
  • Patrunjel

NOTA SUPLIMENTARA

Articolul trebuie citit in intregime si cu atentie pentru a avea cunostinta deplina de modul de nutritie recomandat, si de a il evita pe cel incorect

Siliciu – Mineralul care sustine sanatatea parului, oaselor si unghiilor.

Surse naturale de Siliciu

Supa de oase de vita

Surse naturale de vitamina A:

  • Morcovi
  • Ulei de peste (Administrat pe perioada de iarna)
 

Magneziul ajuta in constructia musculara si sinteza proteinelor, dar si in sistemul nervos, mentine constanta concentratia calciului si combate constipatia pe care o produce calciul.

Surse naturale de Magneziu

  • Ficat de vita, pui, miel
  • Rinichi
  • Galbenus de ou

Zinc – Surse naturale de Zinc:

  • Iaurt
  • Branza
  • Spanac
  • Oua

 

Deficiente de Zinc apar la femelele care alapteaza si la cainii cu imunitate scazuta, si se manifesta prin caderea parului, probleme ale pielii, anemie.

Deficitul de zinc poate duce la aparitia cancerului si diabetului.

CALCIU

Surse de calciu

Calciu – Nu trebuie suplimentat calciul si vitaminele la catelele gestante, deoarece provoaca dereglari ale organismului si pot sa afecteze si puii.

Hrana SuperPremium de calitate pentru catele gestante si vitaminele naturale sunt suficiente.

Cainele face parte din putinele animale care nu poate elimina excesul de vitamine. Calciul in exces care nu se elimina se depune pe articulatii, oase si stopeaza cresterea in inaltime a puilor.

Calciul nu se da “dupa ureche”, inainte de administrare, trebuiesc facute niste teste, cei mai multi crescatori recomanda sa nu se administreze calciu puilor daca sunt hraniti cu hrana SuperPremium si daca nu apar semne ca ar avea probleme.

Este normal ca fiecare organism asimileaza diferit calciul, insa acest lucru se constata doar printr-un test de sange.

Cea mai importanta in asimilarea calciului este vitamina D, degeaba indopam cainii cu calciu daca nu au aceasta vitamina-D, care ajuta la asimilarea calciului.

Pentru absorbtia buna a calciului, hrana trebuie sa contina alimente bogate in vitaminele:

Vitamina D - Ajuta La asimilarea calciului si la fixarea lui

Magneziu - Ajuta la pastrarea calciului

Vitamina C - Ajuta la absorbtia calciului

Labradornikos.com - Oua - Sursa de vitamina D

VITAMINA D

Ajută la asimilarea calciului și la fixarea lui

Labradornikos.com - Banane - Surse de magneziu

Magneziu

Ajută la păstrarea calciului

LABRADORNIKOS.COM -SURSE DE CALCIU - BRANZA

Vitamina C

Ajută la absorbția calciului

La pui, lipsa vitaminei-D duce la rahitism si alte boli osoase. Asadar, este important ca procesul de dezvoltare si cresterea puilor de caine sa fie armonioasa prin folosirea de hrana de calitate, in special prin hrana de tip SuperPremium dinainte de plecarea din cuibul (dupa 2 luni). La fel de important este ca puii sa mentina un standard al alimentatiei ridicat cel putin pana la 1 an

Consumul de iaurt si expunerea la soare ajuta la estomparea probmeleor de sanatate.

Concluzia este ca vitamina D are o foarte mare importanta deoarece, daca ea lipseste, pierderea calciului din organism este inevitabila si atunci apar probleme osoase.

Uni proprietari gresesc oferindu-le foarte multe vitamine sintetice cainilor din dorinta de a creste mai mari, insa este gresit! Pentru ca fiecare caine creste conform mostenirii genetice.

Hrana in exces a cainilor le cauzeaza probleme de sanatate.

Articol despre sanatatea cainilor: Intoxicatie la Caini – Tratament, Vaccinuri si Produse Naturale

Cantitatea de hrana se stabileste in functie de mai multi factori, 4 dintre aceștia sunt:

SEX

Anotimp

GREUTATE

ACTIVITATE DESFASURATA

Prebioticele sunt fibre de plante indigestibile care alimenteaza mici bacterii care traiesc in intestinul cainelui (numite probiotice).

Licopenul este un alt antioxidant puternic care poate juca un rol in prevenirea si incetinirea cancerului. Licopenul confera multe legume culoarea rosie si se gaseste in rosii, morcovi, varza rosie, pepene verde.

Clorofila este pigmentul verde din plante care face celulele cainelui sanatos, detoxifica ficatul si sistemul digestiv. Poate proteja impotriva cancerului.

Luteina este un alt antioxidant cunoscut pentru a proteja ochii, pielea și inima. Se intalneste in legume de frunze de culoare verde inchis, in plante galbene si in brocoli, portocale si papaya.

Carotenoizii sunt antioxidanți importanți care va protejeaza cainele de imbatranire si boli. Carotenoizii se gasesc in fructe si legume galbene, portocalii si rosii, cum ar fi morcovi, papaya sau pepene galben.

Flavonoidele sau bioflavonoidele pot regla semnalele celulare si au proprietati antioxidante, antiinflamatorii si anti-canceroase. In general, cu cat este mai colorat mancarea din plante, cu atat este mai mare în bioflavonoidele.

Probioticele precum Iaurtul ajuta in digestie, intaresc sistemul imunitar.

Oasele crude de vita si maduva bogate in minerale, calciu, enzime si colegen. Foarte buna este si supa de oase de vita la care se adauga si suc de lamaie pentru ca, aportul de vitamina C ajuta la  extragerea mineralelor din colagen.

Supa de oase este bogata in: Calciu, Fosfor, Siliciu, Magneziu, Colagen

Sanatatea articulatiilor depinde foarte mult de colagen. Lipsa colagenului duce la schiopatat, slabirea articulatiilor, probmele ale oaselor si probleme de piele.

 

Alte surse bune de colagen pot fi si zgarciurile, exemplu: gaturi de pui sau de curcan crude.

Telina are un rol important pentru sinteza colagenului deoarece are un continut mare de sulf si colagenul nu poate fi produs in lipsa sulfului.

Antioxidantii ajuta foarte mult la stimularea productiei de colagen.

Vitamina K

Surse de Vitamin-K

Vitamina K este buna in reconstruirea oaselor si se gaseste in legume cu frunze verzi (Spanac, Stevie, Salata).

Pentru sanatatea parului si a pielii, sunt importante: Siliciul, Vitamina E si acizii grasi (Omega 3 si Omega 6).

Oul este foarte bun in alimentatia cainelui, el este un aliment complex care contine multe vitamine pentru mentinerea normala a functiilor organismului.

In cazul alergiilor alimentare, articolul despre alergiile cainilor poate fii la indemana

Oul contine vitaminele: A, D, E, K, B6, B12, B5, B1, Fier, Aminoacizi (Buni in refacerea osoasa), Grasimi, Calciu, Magneziu, Seleniu, Zinc si Fosfor.

Galbenusul de ou crud previne rahitismul, avitaminoza, anemia, mentine sanatatea parului canin si a pielii, fiind bogat in sulf, oul ajuta la absorbtia vitaminelor B.

Galbenusul de ou se da crud deoarece temperatura ridicata distruge enzimele si cantitatea de nutrienti.

Consumat crud, digestia este mai usoara si rezistenta la boli mai crescuta.

Știai că?

O dietă cu acizi grași esențiali este importantă pentru o blană lucioasă.

Oul este de asemenea o sursa naturala de proteine care contine si acizi grasi esentiali (Omega 3 in cantitate mai mare si Omega 6 in cantitate mai mica).

Omega 3 si 6 se mai gasesc in grasimi vegetale si animale (Ulei vegetal, unt, ulei din seminte de in, spanac, salata, dovlecei, iaurt si ardei grasi).

Reguli de respectate pentru cei care hranesc cainii cu hrana uscata

Hrana uscata este dificil de pastrat daca urmarim sa pastram valoarea nutritiva.

Sacul de mancare daca e tinut deschis boabele pot rancezii si pot fii invadate de acarieni si bacterii.

Recomand hrana de buna calitate SuperPremium deoarece la hrana proasta proteinele si grasimile de calitate slaba cand sunt procesate la temperaturi ridicate formeaza aminele heterocidice care produc cancer.

Cel mai indicat este sa nu cumparati vrac, si saci ambalati.

Controlati termenul de garantie al hranei, sa nu fie expirat, dar nici in termen de 30 de zile pana expira.

Se recomanda ca hrana sa nu se tina la temperatura camerei, ci intr-un mediu rece, intr-un container etans care trebuie spalat frecvent cu apa calda si detergent sau in sacii originali tinuti inchisi

Niciodata sa nu amestecati boabele ramase cu alti saci de boabe.