Un caine puternic si sanatatos – Ghid Integral

Labradorul Retriever este de mult considerat ca fiind cel mai potrivit animal de companie din lume, iar sanatatea Labradorului este un subiect de sustinut si mentionat cand este vorba de a iti lua un pui de caine din rasa Retriever.

 

Nevoile Labradorului, Ingrijeste-l si mentine-l viguros

Printre nevoile de baza, este posibil sa omitem anumite nevoi ale prietenului nostru canin si sa nu ii asiguram toate nevoile, dar in acest articol vreau sa acord atentie doar planului sanitar, ci anume sanatatea Labradorului.

Citeste aici si restul nevoilor unui Labrador !

 

Am sa incep cu un aspect foarte marunt, Miscarea.

 

Miscarea reprezinta una dintre nevoi si este foarte important in sanatatea acestuia

Trebuie sa stii ca, Labradorii sunt nevoiti sa faca multa miscare, indiferent de regimul lor alimentar, fara miscare si activitate tind sa se ingrase, iar asta este o

metoda gresita de a ii incepe cresterea si dezvoltarea.

O curte mare sau plimbarile zilnice sunt doua solutii pe care le poti lua in calcul.

 

In general, are o perioada de viata de minim 10 ani pana la 12 sau 13 ani, poate sa fie mai mult sau mai putin daca pe tot parcursul vietii lui a fost sanatos si bine ingrijit, cu o nutritie potrivita.

 

Un catelus Labrador care este sanatos prezinta semne foarte comune, orice pui este, de fel, curios si prietenos la orice varsta, arata foarte mult interes la obiectele noi si sunt energetici, le place sa investigheze orice obiect nou in mediul lor si mai ales sa se imprieteneasca cu oameni.

 

Probleme generale

Miscarea este unul dintre problemele care se pot rezolva foarte usor, dar ca sa intru mai in detaliu, o problema generala si intalnita este distrofiea musculara, cauzat de lipsa de activitate si miscare, Diabetul, displazie de sold canin (CHD), osteocondrita disecanta,

Probleme minore cum ar fi:

Displazia Retinala

Atrofie Retinala Centrala Progresiva (ARCP sau CPRA)

Hipotiroidism

Cataracta

 

Toate problemele cuprinse de sanatatea Labradorului vor fi discutate, atat simptomele, tipurile de boli, cauzele si vindecarile.

 

Sanatatea Depinde De Crescator

Poate ca esti in cautarea unui pui de Labrador sau ai un pui bolnav sau sufera de una dintre bolile des intalnite la aceasta rasa.

Multe probleme se regasesc doar datorita crescatorilor fara cunostinte si buna-instiintare a rasei.

Unele boli sunt transmise genetic, iar acest lucru are loc intr-o masura foarte mica atunci cand un crescator continua sa reproduca Labradori din parinti cu gene sanatoase si fara boli ereditare de la celelalte generatii.