Probleme nutritionale in alimentatia cainilor

Probleme nutritionale in alimentatia cainilor

Cand un carbohidrat este amestecat cu o proteina rezultatul biochimic este un compus care duce la probleme pe scara larga in organism.

De aceea este bine pentru un caine sa fie hranit cu o dieta echilibrata in casa sau cu hrana uscata de inalta calitate.

Cand cainele se imbolnaveste din cauza alimentatiei necorespunzatoare, cauzeaza o boala data de un virus bacterian, micotoxine ori intoxicare, cel mai des datorita cantitatii mari de vitamina D.

Doctorul Cailin Heinze, nutritionist veterinar, sustine ca acest lucru se intampla datorita vitaminii D in exces introdusa in hrana uscata printr-o eroare de productie sau de formulare. Cainii pot consuma prea multa vitamina D mai ales daca proprietarii lor mai suplimenteaza hrana cu multi vitamine care contin si vitamina D provocand probleme de sanatate.

Pentru cei care hranesc animalele de compania cu hrana raw, surse importante de vitamina D sunt: Pestii, branza, iaurtul, kefir, ficat de vita si oua.

Intr-un cuvant, daca hraniti cainele cu hrana industriala trebuie sa aveti grija la simptomele toxicozei: Varsaturi, constipatie, pierderea poftei de mancare, tulburari musculare, pierderea in greutate, cresterea cantitatii de urina, lichide multe ungerate. Daca cainele este hranit cu mancare facuta in casa, raw, poate avea suficienta vitamina D daca nu se asigura suficienta alimente bogate in aceasta vitamina.

Exista o legatura intre insuficienta vitaminei D si unele boli la caini. Exista de asemenea si un grad de toxicitate in cazul surplusului de vitamina D si este o problema mai mare decat deficienta.

Hrana uscata pentru caini tinde sa contina cantitati ridicate de vitamina D, deci nu este necesara suplimentarea vitaminei.

Pentru a verifica nivelul de vitamina D trebuie facute teste de sange periodic.

Insuficienta vitaminei D duce la probleme precum: Insuficienta cardiaca, boli renale, boli infectioase, cainii trebuie sa ia vitamina D din alimentatie deoarece spre deosebire de oameni, ei nu produc vitamina D in pielea lor dupa expunerea la soare, ea este solubila in grasimi iar excesul este depozitat in ficat.

Deficit de tiamina (B1) – Deficitul de tiamina poate afecta grav creierul, vitamina B1 este necesara pentru metabolismul normal al carbohidratilor, lipsa ei poate provoca acidoza. Multe marci de hrana uscata (de aceea sugerez sa nu va uitati la costul mancarii, ci la calitatea ei) sunt insuficiente in tiamina (vitamina B1), deoarece aceasta vitamina este sensibila la caldura, si alimentele pentru caini sunt prelucrate la temperaturi foarte ridicate.

Cei care hranesc raw, daca ofera cantitati mari de peste (care contine tiamaza) distruge vitamina B1.

Cainii hraniti cu alimente care predomina carbohidratii au deficiente pentru ca organismul lor au nevoie de o cantitate mare de tiamina pentru a metaboliza carbohidratii. Animalele cu boala intestinala sau care iau diuretice pot avea deficit de vitamina B1.

Cum recunoastem un caine cu deficit de Tiamina, simptome:

  • Varsaturi
  • Pierderea poftei de mancare
  • Salivare
  • Scaderea greutatii corporale

Deficitul trebuie urgent tratat pentru ca poate avea urmari neurologice.

Pentru cainii hraniti Raw se recomanda un supliment cu vitamina B1.

Aceste surplusuri sau deficiente le putem depista cel mai simplu prin analize de sange facute periodic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *