Importanta acizilor grasi in sanatatea cainilor

Acizii Grasi – Importanta vitaminelor Omega 3 si Omega 6 in Sanatatea Cainilor

Acizii grasi sunt foarte importanti pentru sanatatea animalelor de companie. Cei mai importanti acizi grasi sunt Omega-3 si Omega-6.

Ei se numesc esentiali deoarece nu pot fi produsi de corpul cainilor si trebuiesc introdusi prin alimentatie. Ei au rolul de a intari sistemul imunitar, sustin imunitatea pielii, urechilor, ochilor (mentin valori normale ale tensiunii arteriale) inimii, rinichilor, organelor reproducatoare, creierului si sitemului nervos.

O dieta bogata in acizi grasi esentiali la catelele gestante si care alapteaza duce la o foarte buna dezvoltare neurologica la catei. In hrana uscata se regasesc prea putini acizi Omega 3 si prea multi Omega 6, de aceea este bine sa suplimentam cu Omega 3 si sa pastram raportul de acizi Omega 6 la Omega 3.

Cainii au nevoie de mai mult Omega 3 decat de 6.

Cele mai bune surse de omega 3 sunt:

  • Pestii
  • Somonul
  • Sardinele
  • Uleiul de Krill

Cele mai multe uleiuri de peste si in general toate uleiurile din romania sunt de slaba calitate. In concluzie, dati banii degeaba pe ele.

Uleiurile de peste sunt lipsite de antioxidanti naturali, cu alte cuvinte, cand administram cainilor acizi grasi esentiali trebuiesc administrati si antioxidanti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *